پایگاه اطلاع رسانی آیت الله عباسی خراسانی

نتایج قطعی مباهله/ معجزه زنده‌ای که تا قیامت ادامه دارد – پایگاه اطلاع رسانی آیت الله عباسی خراسانی

نتایج قطعی مباهله/ معجزه زنده‌ای که تا قیامت ادامه دارد

دی 21, 1401

آیت الله هادی عباسی خراسانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به فرارسیدن روز مباهله اظهار کرد: آیه مباهله یکی از آیات مورد اتفاق فریقین در قرآن کریم است و دو آیه قبل از آن، بیان می‌کند که حضرت عیسی(ع) همانند حضرت آدم(ع) انسان است و فرزند خدا نیست.

به گفته این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم، مباهله اختصاص به حضرت مسیح ندارد بلکه حضرت مسیح یک مصداق و نمونه‌ای از مباهله است.

دلیل حقانیت پیامبر(ص) و اهل بیت(ع)

آیت الله عباسی خراسانی از مباهله به عنوان معجزه‌ای زنده و جاوید یاد کرد که تا قیام قیامت ادامه دارد و با اشاره به وقوع جریان غدیر خم قبل از مباهله، غدیر را پلی برای مباهله بیان کرد و افزود: غدیر پیش نیاز مباهله بود و کسی که به این واقعیت برسد که امام علی(ع) با حق و حق با امام علی(ع) است، می تواند به موضوع مباهله برسد.

این استاد سطوح عالی حوزه، مباهله را بزرگ‌ترین دلیل بر حقانیت پیامبر گرامی اسلام(ص) ذکر کرد و افزود: مباهله یک ابتکار جدید از پیامبر گرامی اسلام بود، به دلیل اینکه در هیچ جایی سابقه نداشته است.

وی کاربرد واژه های «ابنائنا»، «نسائنا» و «انفسنا» در آیه مباهله را دلیلی بر حقانیت اهل بیت پیامبر گرامی اسلام(ص) دانست و تأکید کرد: ابنا منحصر به امام حسن(ع) و امام حسین(ع) است. منظور از نساء، حضرت زهرا(س) و منظور از انفسنا امام علی(ع) است.

به گفته آیت الله عباسی خراسانی، یکی از بزرگ‌ترین نتیجه مباهله، اثبات حقانیت دین اسلام به ویژه توحید و خاکی بودن حضرت عیسی(ع) است.

معرفی دین اسلام به عنوان دین صلح، آرامش و رحمت یکی دیگر از نتایج مباهله است که آیت الله عباسی خراسانی به آن اشاره کرده و افزود: مباهله یک معجزه همیشگی پیامبر گرامی اسلام است.

وی گفت: خاطره برهان عملی رسول گرامی اسلام(ص) برای اثبات حقانیت رسالت، روز نزول سوره انسان منسوب به حضرت علی(ع)، روز بخشیدن خاتم و انگشتر در حال رکوع، روز نزول آیه تطهیر و آیه ۵۵ سوره مائده اثبات می‌کند که مباهله برای اثبات ولایت بود.

آیت الله عباسی خراسانی با اشاره به حضور خانواده پیامبر گرامی اسلام(ص) در جریان مباهله تأکید کرد: می‌توان از این سیره پیامبر اسلام(ص) استفاده کرد که باید در دعاها، خانواده و فرزندان را هم شریک کرد.

Share on print
Share on email
Share on odnoklassniki
موسسه باران حکمت

موسسه باران حکمت

دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله هادی عباسی خراسانی

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.